Rester etter risgrøt er et supert utgangspunkt for flere andre, gode retter. Her får du noen tips til smakefulle kombinasjoner som egner seg godt.
Enten du spiser risgrøt til middag eller som riskrem og dessert er grøten som er kokt på melk en god kilde til en rekke næringsstoffer som kalsium og jod.
Selv om man kanskje ikke velger dessert ut ifra næringsinnholdet er det jo en fin bonus at porsjonen bidrar med noen næringsstoffer på kjøpet? For husk at jod, som melk er en god kilde til, er et næringsstoff du ikke får i deg nok av gjennom kosten hvis du ikke spiser hvit saltvannsfisk ukentlig og 3 porsjoner melk og magre meierprodukter daglig.
Å bruke matrester videre i annen matlaging er viktig for å unngå unødvendig matsvinn! Hvorfor ikke prøve deg på en av disse rettene?
Denne kaken både ser flott ut og smaker nydelig. Den ultimate kaken for deg som elsker riskrem.
Helsedirektoratet anbefaler i sine kostråd at vi har et daglig inntak av magre meieriprodukter. Et daglig inntak er spesifisert til tre porsjoner, altså 3 om dagen.
Gjør en vri på den tradisjonelle vaffelen med brunost. Lag heller vafler med brunost i røren, noe som vil falle i smak både for store og små.
Tradisjonelle sveler. Gode som formiddagsmat eller til dessert, og enkle og lage.