Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Så enkelt lager du kjøleskapsgrøt

Har du hørt om kjøleskapsgrøt? Det er grøten du raskt rører sammen på kvelden, setter i kjøleskapet over natten og som er ferdig til du skal spise frokost dagen etter. Eller gjør klar noen timer før lunsj eller kvelds. Se hvor enkelt det er å lage denne sunne og deilige grøten.

Er du glad i havregrøt til frokost, men har liten tid til å prioritere grøtkoking om morgenen? Eller liker du å ha lunsj eller kveldsmat ferdig? Da bør du prøve ut denne grøten. Kjøleskapsgrøt er sunt, godt og utrolig enkelt. Etter fire timer i kjøleskapet har du ferdig grøt.

Grøt med tre ingredienser

Den enkleste grunnoppskriften består av tre ingredienser:

  • En del melk
  • En del yoghurt
  • En del havregryn

Det finnes også flere gode varianter. Du kan for eksempel lage en proteinrik grøt ved å blande sammen melk, havregryn og cottage cheese. En sunn og spennede variant får du om du rører inn noen teskjeer chiafrø sammen med havregryn.

Melk og korn gir en sunn start på dagen

Felles for alle variantene er at de er rike på næringsstoffene du får fra melk og meieriprodukter. Melk gir deg gode proteiner, jod, kalsium, vitamin B2, vitamin B12 og fosfor. Fra havregryn får du blant annet i deg fiber og jern. Kjøleskapsgrøt gir deg derfor en perfekt start på dagen. Dessuten smaker det skikkelig godt, og du kan toppe den med friske bær, oppkuttet frukt, nøtter og honning.

Ler mer om hvorfor melk er sunt.

Her finner du fire fristende varianter av kjøleskapsgrøt.