Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

1/97
Neste artikkel 2/

Gode tips til hva du kan lage med overmoden frukt og bær

Skrevet av Linda Engelstad

Brune bananer, overmodne bær og annen frukt er ikke sjeldent å finne på kjøkkenbenken hos de fleste av oss. Dette havner ofte i søpla, men her gir vi deg noen kveldsmattips til hva du kan bruke overmoden frukt til. Kveldsmat istedenfor matsvinn.

En boks med matmuffins og muffins toppet med skyr

    

Mettende muffins med banan og gresk yoghurt

Brune bananer ser ikke så lekkert ut- men jo mer modne bananene blir, jo søtere er de. Lag grove muffins med banan. Disse passer perfekt til kveldsmaten.

Hjemmelaget jordbærmelk

Hva med å lage din egen jordbærmelk? Lag en bærsaus av overmodne bær ved hjelp av av stavmikser og bland syrnet melk med bærsausen. Passer også utmerket med andre bær. Et alternativ er å fryse ned bærene og kjøre dem sammen med yoghurt, syrnet melk eller vanlig melk i en blender. Deilig!

En boks med bananmuffins og muffins toppet med skyr

Lun eplekompott med nøtter og yoghurt

Å lage en kompott av overmoden frukt og bær er en fin måte å få brukt opp frukten på. Eplekompott passer utmerket med nøtter og kan serveres med yoghurt eller kvarg. Deilig til frokost eller kveldsmat.

Hjemmelaget jordbæryoghurt

Noen ganger er det enkle ofte det beste. Hakk rester av jordbær og bland sammen med yoghurt naturell. Serveres sammen med granola. En deilig kveldssnacks.