Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

1/98
Neste artikkel 2/

Slik bruker du restene etter julematen

Skrevet av Linda Engelstad

Julen er for de fleste av oss forbundet med god mat og gjerne velfylte kjøleskap. Etter julens matgilde sitter vi derfor ofte igjen med mye rester. Er du usikker på hva du skal bruke restene av røkelaksen, medisterkakene og risgrøten til? Her gir vi deg våre tips på den beste restematen.

   

Omelett med medisterkaker

Omelett er lett å varier og er perfekt å lage dersom du har mye mat til overs i kjøleskapet.

Vafler med røkelaks og crème fraîche

Vafler smaker rett og slett himmelsk med røkelaks, løk og crème fraîche.

Ostesmørbrød med juleskinke og karamellisert løk

Med rester av skinke og masse deilig ost kan du lage fantastiske ostesmørbrød.

Pepperkaker med karamelliserte nøtter, blåmuggost og honning

Pepperkaker med blåmuggost

Har du mange pepperkaker liggende? Server dem med blåmuggost og honning så forsvinner de nok raskt!

vaniljemilkshake med pepperkakecrumble

Vaniljemilkshake med knuste pepperkaker

Knuste pepperkaker er perfekt topping på milkshake!

Rislapper med cottage cheese

Tykke,deilige rislapper laget på risgrøtrester og cottage cheese.

Riskremkake

Riskremkake

Denne lekre kaken kan du trylle frem om du har altfor mye risgrøt igjen. Innetier for alle riskremelskere!