Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Deilige retter med bønner, linser og erter

Skrevet av Linda Engelstad

Belgfrukter er en fellesbetegnelse for linser, erter og bønner. Belgfrukt inneholder en rekke næringsstoffer, slik som proteiner, jern og folat.

Ved å bruke melk, rømme og ost i matlagingen gir du maten en rundere smak og en ønsket konsistens. Meieriproduktene tilfører også næringsstoffer som kalsium, jod og proteiner. 

Her har vi samlet flere, knallgode retter med belgfrukter.

ERNÆRINGSRÅDGIVERENS TIPS

Ønsker du mat med mindre kjøtt er det perfekt å bruke bønner og linser. Bruker du meieriprodukter som ost, kvarg og rømme i rettene får du samtidig i deg næringsstoffer som kalsium, proteiner, fosfor og vitamin B12.