Skrevet av Terese Glemminge Arnesen
Emner
Blåmuggoster gir mye smak og er spesielt godt egnet i matlagingen. Finn inspirasjon til nye retter å bruke blåmuggost i med disse åtte deilige oppskriftene.
Høsten 2016 ble en norsk blåmuggost kåret til verdens beste ost under oste-VM i San Sebastian i Spania. Etterspørselen etter den norske osten steg raskt til værs, og butikkhyllene ble tomme på rekordtid.
Blåmuggost kommer i mange varianter og kan være alt fra myk og mild, til sterk og smaksrik. Ostene lages som regel av kumelk, men noen lages også av sauemelk (Roquefort). Les mer om blåmuggost i vårt meierileksikon.
Blåmuggoster passer utmerket til..
Mange synes også de smaker nydelig på pepperkaker til jul. Serverer du blåmuggost på ostefatet er sprø kjeks og søte frukter som pære, druer og aprikos det beste tilbehøret. Fikenmarmelade, honning og tørket frukt er også svært godt til disse ostene.
Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter
Enkel, rask og velsmakende middagrett.
Server denne kraftige dressingen til en pai eller et smørbrød.
Fransk ostesuppe med blåmuggost
Blåmuggost gir masse smak til denne deilige suppen.
Her får den tradisjonelle havregrøten en ny vri!
Dette er en nydelig pastasaus, som også kan brukes til laks og kjøtt.
Prøv å servere blåmuggost i blomkålsuppen- kjempegodt!
Toast med blåmuggost og spekeskinke
Blåmuggost og spekeskinke er en utrolig kombinasjon.
En annerledes måte å servere pepperkaker på!
Fikenchutney, aprikoskompott og nøtteblanding er perfekt følget til god ost.
En tradisjonell havregrøt med en ny vri. Dette er en salt grøt som kan serveres til middag eller kvelds.
Emner