Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Våre beste oppskrifter med blåmuggost

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Blåmuggoster gir mye smak og er spesielt godt egnet i matlagingen. Finn inspirasjon til nye retter å bruke blåmuggost i med disse åtte deilige oppskriftene.

Høsten 2016 ble en norsk blåmuggost kåret til verdens beste ost under oste-VM i San Sebastian i Spania. Etterspørselen etter den norske osten steg raskt til værs, og butikkhyllene ble tomme på rekordtid.

Perfekt egnet til matlaging

Blåmuggost kommer i mange varianter og kan være alt fra myk og mild, til sterk og smaksrik. Ostene lages som regel av kumelk, men noen lages også av sauemelk (Roquefort). Les mer om blåmuggost i vårt meierileksikon.

Blåmuggoster passer utmerket til..

  • pasta
  • pizza
  • dressinger
  • dipper
  • supper
  • sauser

Mange synes også de smaker nydelig på pepperkaker til jul. Serverer du blåmuggost på ostefatet er sprø kjeks og søte frukter som pære, druer og aprikos det beste tilbehøret. Fikenmarmelade, honning og tørket frukt er også svært godt til disse ostene.