Skrevet av Linda Engelstad
Emner
Slappe og triste grønnsaker er ikke ukjent for de fleste av oss, og veien fra kjøkkenbenken til søppelbøtta kan være kort.
Grønnsaker kan fort miste både spenst og sprøhet, få myke flekker og generelt se ganske slitne ut. Dette trenger likevel ikke bety at de umiddelbart skal kastes. Følg disse tre rådene om du vil redde grønnsakene fra å havne i søppelbøtta:
Er grønnsakene på hell gjelder det å få brukt dem opp. Her gir vi deg noen gode tips til hvordan du kan gjøre slappe grønnsaker om til et deilig måltid:
Grove gulrotmuffins med yoghurt
Slappe gulrøtter er ikke så fristende å spise. Riv dem grovt på et rivjern, og bruk dem i saftige og grove gulrotmuffins. Perfekt til lunsj eller kveldsmat.
En deilig pai med masse grønnsaker. Her kan du gjerne bruke andre grønnsaker enn de som står i oppskriften. Perfekt dersom du har kjøleskapet fullt av grønnsaker som begynner å bli litt slappe.
Smørstekt hjertesalat med cottage cheese og valnøtter
Slapp salat ser ganske trist ut. Forvandle den til et smakfullt lite måltid ved å smørsteke den og toppe med cottage cheese og nøtter. Sunt og godt!
En grateng med masse grønnsaker og ost er supert å lage dersom det er behov for å rydde opp i grønnsaksskuffen.
Slappe og triste grønnsaker passer perfekt å putte i alle slags gratenger.
Omelett er ypperlig restemat. Denne varianten er full av grønnsaker og stekes i ovnen.
En sunn og god linsesuppe som garantert vil falle i smak. Server med godt brød eller toast.
Er du glad i pai, men ønsker en litt mer mager versjon? Da er paien med cottage cheese noe som bør prøves.
Appelsin, gulrot og ingefær er nydelig sammen. Denne suppen er en fargeklatt av en smaksrik og enkel middag.
Emner