Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

1/97
Neste artikkel 2/

Hvordan unngå å kaste slappe og triste grønnsaker

Skrevet av Linda Engelstad

Slappe og triste grønnsaker er ikke ukjent for de fleste av oss, og veien fra kjøkkenbenken til søppelbøtta kan være kort. 

Grønnsaker kan fort miste både spenst og sprøhet, få myke flekker og generelt se ganske slitne ut. Dette trenger likevel ikke bety at de umiddelbart skal kastes. Følg disse tre rådene om du vil redde grønnsakene fra å havne i søppelbøtta:

  1. Skjær bort myke og stygge flekker.
  2. Har det kommet mugg på grønnsakene, bør du skjære bort muggen, og en god bit rundt og inn
  3. Mange grønnsaker får dessuten sprøheten tilbake ved å legge dem i iskaldt vann (gjerne med et par isbiter) i cirka 10 minutter.

Er grønnsakene på hell gjelder det å få brukt dem opp. Her gir vi deg noen gode tips til hvordan du kan gjøre slappe grønnsaker om til et deilig måltid:

Har du melk som har gått ut på dato? Få tips til hva du kan bruke den til her!