Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Dette kan du bruke yoghurt til

Yoghurt naturell har sin opprinnelse i områdene rundt Kaukasus, og kom til Norge på 1950-tallet. Siden den gang har yoghurt blitt mer og mer populært og i dag får vi yoghurt i alle smaker og størrelser. Yoghurten har fått en fast plass i norske kjøleskap og vi nyter den like godt til frokost som til kvelds. Men hva er det egentlig med yoghurten som gjør at den er så populær?

Yoghurt er en kilde til flere næringsstoffer som vi trenger hver dag, blant annet:

  • proteiner som er nødvendig for å kunne bygge muskler
  • kalsium som er viktig for å styrke skjelettet
  • jod som er viktig for forbrenningen vår og for utviklingen av hjernen og nervesystemet hos små barn
  • vitamin B12 (kobalamin) som er viktig for immunforsvaret vårt

Yoghurt skiller seg ved oppvarming, men egner seg ypperlig i kalde retter. Den kan spises rett fra boksen eller den kan nytes sammen med müsli, nøtter eller frukt, samt i desserter, dressinger, dipper, kalde sauser, deiger, bakverk og vafler.

Høy næringstetthet og stor anvendelighet er grunnen til at vi elsker yoghurt. Her gir vi deg litt inspirasjon, og kanskje finner du en ny måte å bruke yoghurt på?

Frokostblanding med yoghurt

  

Frokostblanding med yoghurt

Ulike yoghurter, frokostblandinger og andre toppinger som frukt og bær, gir denne retten store variasjonsmuligheter. Her er det kun smak og behag som setter grenser. Velger du yoghurt naturell kan du også på en enkel måte regulere sukkerinnholdet.  

   

Frokostblanding med yoghurt

Kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt

Kjøleskapsgrøt med yoghurt lager seg nesten selv og bidrar med mange næringsstoffer. En god og lettvint måte å starte eller avslutte dagen på.   

Frokostblanding med yoghurt

Yoghurt med urter

Yoghurt naturell egner seg godt som dressing. Lavt fettinnhold og uten tilsatt sukker gjør den til et sunt alternativ. Den nøytrale smaken gjør det også enkelt å kombinere yoghurten med forskjellige urter og smakstilsetninger. 

Yoghurtbrød på fjøl med et glass melk

Yoghurtbrød

Yoghurt naturell og andre syrnede meieriprodukter egner seg ypperlig i både gjærbakst, kaker og vafler. Det gjør baksten ekstra saftig og god. Dette er også en fin måte å få brukt opp rester på - og på den måten unngå matsvinn.

 

Fruktsalat med yoghurt

Spicy gulrotispinner

Yoghurt på pinne er vel ikke en helt ukjent kombinasjon for de fleste. Men at yoghurt kombinert med gulrot kan være så godt og ikke minst dekorativt, er kanskje nytt? Når du lager is av yoghurt kan det lønne seg å velge en yoghurt med litt fett. i Da får du en nydelig og rund smak, og du unngår at isen blir kornete. 

Yoghurtbrød på fjøl med et glass melk

Krydret gulrotsuppe med linser 

Yoghurt naturell er smart å bruke som garnityr i supper. Yoghurt kan i mange tilfeller brukes på samme måte som rømme, og ofte inneholder yoghurt mindre fett. Den syrlige yoghurtsmaken skaper dessuten en nydelig kontrast i de fleste supper. 

Fruktsalat med yoghurt

Fruktsalat med yoghurt

Fruktsalat med yoghurt er deilig til dessert, som mellommåltid eller som kveldskos. Denne kombinasjonen er både god på smak, frisk og rik på vitaminer. 

Yoghurt har fått et ufortjent dårlig rykte som sukkerbombe. Les mer om sukkerinnhold i yoghurt.