Slik kan du bruke rester av yoghurt

Her er fem gode grunner til å ikke kaste rester av yoghurt – lag heller noe godt!

Yoghurt er et syrnet meieriprodukt som har lenger holdbarhet enn vanlig søtmelk. Selv om yoghurten har passert «best før»-datoen er den ofte like god, og det er derfor viktig å lukte, se og smake på yoghurten før du avgjør om den må kastes. Lukter og smaker den normalt samtidig som den ikke har endret utseende, er den ikke farlig å spise. Men ikke vent for lenge med å bruke produktet – finn heller en måte å bruke opp resten på!

Litt "vann" på toppen av yoghurt er helt vanlig. Ikke la deg skremme for dette er bare myse, en væske bestående av myseproteiner, laktose og mineraler. Du kan enkelt og med fordel røre det inn i yoghurten igjen.

Rester av yoghurt kan brukes i:

Kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt
Kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt

En deilig kjøleskapsgrøt som egner seg ypperlig som både frokost, lunsj og mellommåltid.

Yoghurtbrød
Brød

Yoghurtbrød

Ferskt brød er alltid godt, og har du noen timer til overs en dag kan du lett lage ditt eget.

Grove gulrotmuffins med yoghurt
Matmuffins

Grove gulrotmuffins med yoghurt

Gulrotmuffins er perfekt dersom du ønsker noe godt å spise og som samtidig er kjapt og enkelt å lage.

Panna cotta med yoghurt og appelsin
Puddinger

Panna cotta med yoghurt og appelsin

Panna cotta er en italiensk dessert. Her får du en variant med syrlig smak av sitrus.

Yoghurtis på pinne
Ispinner

Yoghurtis på pinne

Hjemmelaget is på en-to-tre!

Fakta

Yoghurt skal oppbevares ved 0-4°C og har da en holdbarhet på 35-40 dager.

Omlag 20 % av melkens proteiner er myseproteiner, mens de andre melkeproteinene heter kaseiner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.