Skrevet av Terese Glemminge Arnesen
En god dressing smaker alltid nydelig til grillmaten eller salaten. Det er både enkelt og spennende å lage hjemmelaget dressing. Bruker du meieriprodukter som base i dressingen kan du selv bestemme kaloriinnholdet, og velge hvor mager eller fet du ønsker den. Smak deg frem med favoritturtene dine, eller velg en av våre smakfulle varianter.
Syrnede meieriprodukter som rømme og yoghurt er ypperlige baser for en god dressing! Her finner du en oversikt over bruksområder og næringsinnhold i ulike meieriprodukter som er velegnet som base i dressing og dipp.
Dette er den klassiske dressingen som passer til alt. Thousand island er enkel å lage fra bunnen av, og den smaker veldig godt som hjemmelaget!
Gjør som grekerne, server tzatziki til grillet lam eller oksekjøtt, eller med brød til en deilig gresk salat. En skikkelig sommerfavoritt!
Prøv en dressing med garam masala for en eksotisk smak til hvitt kjøtt og lam.
Prøv noe nytt til rekene! En dilldressing med crème fraîche er perfekt tilbehør til all slags fisk og skalldyr.
Dette er en dipp med kraftig smak som er velegnet til blant annet okse, lam eller til snacksen.
Jordbær passer ypperlig til dessert, men visste du at jordbær også er en kjempegod ingrediens å ha i dressing? Denne passer godt til salat og hvit kjøtt.
Dette er en kraftig dressing med mye smak. Er du glad i blåmuggost, er denne dressingen perfekt til grillmaten.
Pepperrotdressing med eplebiter
Pepperrot har veldig sterk smak, og gjør seg godt som krydder i dressing. Denne er spesielt god til svin, lam og hvitt kjøtt.
Prøv en touch av mynte ved siden av lammesteken eller til kylling. Smaker nydelig!
Rømmedressing med kremet geitost
Denne dressingen passer like godt til salater som til grillkjøtt. Du kan også bruke den som dipp.
Imponer familie og gjester med sterk og god dipp som passer utmerket til kylling og lam.
Smak av persille og pesto til hvitt kjøtt, hvit fisk eller skalldyr.
Innertier til kjøtt som okse, svin og lam. En selvfølge til grillmaten!
Passer perfekt til salat og er også god ved siden av stekt kjøtt eller fisk.