Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

7 gode vegetarsupper

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Har du innført en kjøttfri dag, og trenger tips til gode retter du kan lage? Lag en deilig suppe! En smakfull suppe er blant de enkleste og beste vegetarrettene du kan lage. Disse suppene er sunne og gode middagsretter som passer til både hverdags og selskap.

Det finnes flere typer vegetarisk kosthold, og fellesnevneren for dem alle er at de ikke inneholder kjøtt og kjøttprodukter. Et godt sammensatt vegetarisk kosthold kan sikre at du får i deg de fleste næringsstoffene du trenger, men noen av dem må du passe litt ekstra på. Vegetarianere som inkluderer egg, fisk, melk og meieriprodukter kan enklere få nok av de fleste næringsstoffene kroppen trenger.

Serveres med rundstykker og smør

Det trenger ikke å være vanskelig å lage gode retter uten kjøtt. Her har vi tatt utgangspunkt i både tradisjonsrike supper som ertesuppe og blomkålsuppe, i tillegg til mer krydrede og eksotiske supper med inspirasjon fra andre matkulturer. Aller best blir suppemåltidet hvis du serverer nybakte scones, urtebrød eller grove rundstykker med smør ved siden av suppen. Du kan også variere suppene med forskjellige toppinger, som nøtter, frø og friske urter.

Bruker du merieriprodukter i suppen, som for eksempel crème frâiche, rømme, fløte eller yoghurt, øker næringsinnholdet og du får en mer fyldig smak på suppen. Meieriproduktene har ulike egenskaper og ulikt næringsinnhold. Her kan du lese mer om hvilke meieriprodukter som egner seg å bruke i supper, og hvorfor.

7 smakfulle vegetarsupper:

Appelsin- og gulrotsuppe

   

Appelsin, ingefær- og gulrotsuppe

Disse ingrediensene smaker nydelig sammen. En enkel suppe med mye smak.

Appelsin- og gulrotsuppe

Skogsoppsuppe

Bruk det du har tilgjengelig av sopp i denne fyldige skogsoppsuppen. Har du tørket eller fryst sopp passer det godt som del av soppen du trenger.

Fransk ostesuppe

Fransk ostesuppe med blåmuggost

Denne spennnede suppen smaker eksotisk av karri, eple og blåmuggost. Er du glad i sterke smaker må du prøve denne!

Middelhavssuppe med yoghurt

Dette er suppen for deg som liker tomatbaserte supper med mange gode grønnsaker. En klassisk, smakfull grønnsakssuppe med bønner som gjør deg god og mett.

Brokkolisuppe

Brokkolisuppe

Har du brokkoli, samt løk og matfløte i kjøleskapet, har du de viktigste ingrediensene som skal til i denne raske og enkle blomkål- og brokkolisuppen. Lag den med begge grønnsakene, eller bare brokkoli eller blomkål, alt etter hva du har tilgjengelig

jordskokksuppe

Jordskokksuppe

Skal du imponere med en suppe som er enkel å lage og smaker fantastisk, bør du velge jordskokksuppe. Denne suppen er fyldig, og ved å tilsette frisk asparges til slutt får suppen både ekstra smak og høyere grønnsaksinnhold.

En porsjon ertesuppe toppet med kvarg med brød ved siden av.

Ertesuppe

Ertesuppe er en klassisker. Denne varianten inneholder sjalottløk, hvite bønner og crème fraîche, og er en deilig kombinasjon med erter.