Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

7 gode vegetarsupper

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Har du innført en kjøttfri dag, og trenger tips til gode retter du kan lage? Lag en deilig suppe! En smakfull suppe er blant de enkleste og beste vegetarrettene du kan lage. Disse suppene er sunne og gode middagsretter som passer til både hverdags og selskap.

Det finnes flere typer vegetarisk kosthold, og fellesnevneren for dem alle er at de ikke inneholder kjøtt og kjøttprodukter. Et godt sammensatt vegetarisk kosthold kan sikre at du får i deg de fleste næringsstoffene du trenger, men noen av dem må du passe litt ekstra på. Vegetarianere som inkluderer egg, fisk, melk og meieriprodukter kan enklere få nok av de fleste næringsstoffene kroppen trenger.

Serveres med rundstykker og smør

Det trenger ikke å være vanskelig å lage gode retter uten kjøtt. Her har vi tatt utgangspunkt i både tradisjonsrike supper som ertesuppe og blomkålsuppe, i tillegg til mer krydrede og eksotiske supper med inspirasjon fra andre matkulturer. Aller best blir suppemåltidet hvis du serverer nybakte scones, urtebrød eller grove rundstykker med smør ved siden av suppen. Du kan også variere suppene med forskjellige toppinger, som nøtter, frø og friske urter.

Bruker du merieriprodukter i suppen, som for eksempel crème frâiche, rømme, fløte eller yoghurt, øker næringsinnholdet og du får en mer fyldig smak på suppen. Meieriproduktene har ulike egenskaper og ulikt næringsinnhold. Her kan du lese mer om hvilke meieriprodukter som egner seg å bruke i supper, og hvorfor.

7 smakfulle vegetarsupper: