Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

7 frokoster som gir en god start på dagen

Er du sulten på morgenen er det deilig å starte dagen med et sunt og godt måltid. Disse 7 fristende frokostoppskriftene er både raske, enkle og skikkelig gode.

Hva er egentlig den beste frokosten for deg? Er det nystekte rundstykker med favorittosten og noen skiver paprika? Er det fruktsalat med müsli og yoghurt? Makrell i tomat på knekkebrød? Eller er det kanskje cowboyfrokost med egg og bacon i helgen?

Mange av oss liker å spise frokost hver dag, men hva som er en god frokost kan variere veldig. Har du dårlig tid på morgenen kan en ferdig kjøleskapsgrøt være smart å ha forberedt dagen i forveien. Innimellom kan en enkel smoothie, et glass melk eller en kaffe latte være nok til å gi kroppen den gode starten.

Smart å inkludere melk

Det er flere gode grunner til å inkludere melk og meieriprodukter i frokosten din. For det første bidrar de med god smak, og til at for eksempel grøt, smoothie og lapper får en fin fylde og konsistens. I tillegg bidrar melk og meieriprodukter med flere viktige næringsstoffer som kroppen vår trenger hver dag, blant annet:

  • Kalsium: En av de viktigste byggesteinene i skjelettet vårt. Kalsium bidrar også til å styrke tennene og til at musklene og nervesystemet vårt fungerer normalt. I tillegg bidrar kalsium til normal energiomsetning. Les mer om energiomsetning her.
  • Jod: Bidrar til en normal energiomsetning, vedlikehold av hud og nervesystem, til normal vekst hos barn og det er et viktig mineral for hjernen vår. Jod er også viktig for fosterutvikling, og derfor bør spesielt gravide passe på å få nok. Test ditt inntak av jod med vår jodkalkulator.
  • Proteiner: Gir oss energi og er byggemateriale for kroppens celler og vev. I tillegg bidrar proteiner til muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Her kan du lese mer om proteiner i melk.