Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

7 frokoster som gir en god start på dagen

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Er du en som lett dropper frokosten eller som synes den er vanskelig å variere? Les her om hvorfor det er smart å spise frokost. Disse 7 fristende frokostoppskriftene er både raske, enkle og skikkelig gode.

Bananpannekaker

  

Kjøleskapsgrøt med yoghurt

Den perfekte frokosten for deg som ønsker en sunn og god frokost, men som har dårlig tid om morgenen. Bland sammen melk, yoghurt og havregryn før du legger deg, og grøten er klar til du våkner neste dag.

Kjøleskapsgrøt med yoghurt

Frokostsmoothie med bær og yoghurt

Ikke alle er like glad i å spise et helt måltid om morgenen, og en smoothie kan for mange være nok til å få kroppen i gang. Denne smoothien med yoghurt, bær og firkorn gir deg den energien du trenger til du er klar for et litt større måltid. 

Vaffelhjerter med syltetøy og revet brunost. Banan og syltetøyglass på siden

Grove vafler med banan

Om de tradisjonelle brødskivene ikke frister, prøv en nystekt grov vaffel til frokost i stedet! Vaffelrøre kan lages kvelden i forveien, og røren holder seg i flere dager i kjøleskapet. I denne varianten kan du til og med få brukt opp de brune bananene du har til overs.

Bananpannekaker

Bananpannekaker

Modne bananer kan også brukes i tykke og smakfulle bananpannekaker. Med både egg og melk er disse fulle av proteiner av høy kvalitet. Liker du å ta deg en treningsøkt om morgenen, er disse et godt valg som restitusjonsfrokost.

Bananpannekaker

Lag din egen frokostblanding!

Kanskje er frokost mer fristende om du lager deg en skål med din egen spesialblanding? Velg de nøttene og frøene du liker best, og lag en stor porsjon som rekker til flere dager. Har du melk eller yoghurt i kjøleskapet, er en rask og sunn frokost aldri langt unna.

Chai latte

Start dagen med chai latte

Er du en av dem som ikke orker annet enn en kopp te på morgenen? Ved å tilsette melk i teen vil den inneholde flere næringsstoffer og gi deg en bedre start på dagen. Melk er en god kilde til verdifulle næringsstoffer som kalsium, jod og proteiner av høy kvalitet. Litt melk til frokost er derfor bedre enn ingenting!

Bananpannekaker

Lag ditt eget hjemmelagde knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød med gulost smaker godt til frokost eller når du har lyst på en liten snack. Lag en stor porsjon, så har du alltid et sunt alternativ tilgjengelig. Knekkebrød med fullkorn gir deg blant annet jern og fiber, og med gulost på toppen får du gode proteiner, kalsium og jod.

Har du spist en god frokost, og lurer på hva den gir deg av næringsstoffer? Test din frokost med frokostkalkulatoren, og få tilbakemelding på hva den inneholder!