Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Gode middager for småbarnsfamilien

Skrevet av Linda Engelstad

Ute etter inspirasjon til middager som vil slå an hos hele familien? La deg inspirere av disse oppskriftene som passer for barn over 1 år.

Når barna begynner å spise fast føde kan de stort sett spise det samme som resten av familien. Noen begrensninger gjelder imidlertid, blant annet på kumelk. Barn kan få kumelk fra de er 1 år gamle. Denne anbefalingen gis fordi kumelk ikke er noen god kilde til jern, og man bør derfor vente med å gi det til magesekken er litt større og har plass til både jernrike matvarer og melk.

Les det du trenger å vite om introduksjon til fast føde her.

En annen ting det er greit å tenke på når man lager middag til familien, er å unngå å salte maten som de minste barna skal få. Ta heller av en liten porsjon til de minste før du eventuelt salter resten.

Ellers er det ingenting i veien at både de aller minste og foreldrene skal kose seg med samme måltid! La deg inspirere her:

ERNÆRINGSRÅDGIVERENS TIPS
Vær tålmodig med barna

Visste du at det kreves opptil 15 forsøk før barnet liker en ny smak?

Det er viktig å være tålmodig når barna begynner å spise vanlig mat. Barn som lærer seg å like mange smaker når de er små, blir mindre kresne senere i livet. Det er spesielt gunstig om de lærer seg å like ulike grønnsaker, som gjerne kan være litt bitre på smak. Les mer om dette her.

Husk at man bør aldri tvinge i barnet mat dersom det ikke har lyst på. Måltidet skal være en positiv opplevelse!