Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Gode middager for småbarnsfamilien

Ute etter inspirasjon til middager som vil slå an hos hele familien? La deg inspirere av disse oppskriftene som passer for barn over 1 år.

Når barna begynner å spise fast føde kan de stort sett spise det samme som resten av familien. Noen begrensninger gjelder imidlertid, blant annet på kumelk. Barn kan få kumelk fra de er 1 år gamle. Denne anbefalingen gis fordi kumelk ikke er noen god kilde til jern, og man bør derfor vente med å gi det til magesekken er litt større og har plass til både jernrike matvarer og melk.

Les det du trenger å vite om introduksjon til fast føde her.

En annen ting det er greit å tenke på når man lager middag til familien, er å unngå å salte maten som de minste barna skal få. Ta heller av en liten porsjon til de minste før du eventuelt salter resten.

Ellers er det ingenting i veien at både de aller minste og foreldrene skal kose seg med samme måltid! La deg inspirere her:

ERNÆRINGSRÅDGIVERENS TIPS
Vær tålmodig med barna

Visste du at det kreves opptil 15 forsøk før barnet liker en ny smak?

Det er viktig å være tålmodig når barna begynner å spise vanlig mat. Barn som lærer seg å like mange smaker når de er små, blir mindre kresne senere i livet. Det er spesielt gunstig om de lærer seg å like ulike grønnsaker, som gjerne kan være litt bitre på smak. Les mer om dette her.

Husk at man bør aldri tvinge i barnet mat dersom det ikke har lyst på. Måltidet skal være en positiv opplevelse!