Emner
Vegetarmat er ikke bare sunt, det er også kjempegodt! Her finner du flere vegetariske oppskrifter som garantert vil få deg til å ønske mer av denne maten.
Det er flere gode grunner til å spise mer vegetarisk. Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser grønnere både på grunn av helsen, men også for miljøet. Det finnes flere varianter av et vegetarisk kosthold. Fellesnevneren for dem alle er at de ikke inneholder kjøtt og kjøttprodukter.
Næringsstoffer man må passe litt ekstra på i et vegetarisk kosthold:
Velger du et vegetarkosthold med melk og meieriprodukter, egg og fisk får du enkelt i deg mange av næringsstoffene kroppen trenger hver dag. Vi har blant annet få gode kilder til jod i det norske kostholdet, og melk, meieriprodukter og hvit fisk er de viktigste. I Norge får vi omlag 40 % av jodinntaket vårt fra melk og meieriprodukter. Derfor anbefaler Helsedirektoratet tre porsjoner melk og meieriprodukter om dagen for å sikre inntaket av jod.
Visste du at grønt + hvitt = sant? Her kan du lese hvorfor dette er en ernæringsmessig god kombinasjon.
Chiligryte med yoghurtdressing
Denne litt spicy gryta passer perfekt med en mild yoghurtdressing.
Mat i en fei? Da er denne salaten med linser og geitost midt i blinken.
Indisk vegetargryte med kikerter og aubergine
Denne gryta kan gjerne lages dagen i forveien. Nanbrød smaker nydelig til,og bør serveres nystekte.
Grove pannekaker med soppfyll smaker fantastisk når de gratineres i ovnen med ost.
Ostesmørbrød med squash og kremost
Ostesmørbrød er kjapp og enkel hverdagsmat.
Dersom du ikke har kantareller kan du gjerne bruke en annen type sopp.
Bytt ut den tradisjonelle fredagstacoen med en deilig tacograteng med søtpotet.
Denne sunne søtpotetsuppen med ingefær og koriander er enkel å lage og vil gi deg en spennende smaksopplevelse.
Emner